Зареждам...
Loading

Горската къща

Обектът  е  ситуиран в гр. Варна, в курортна зона „Прибой”. 
Обемната композиция на проекта е продиктувана от желанието на инвеститора за запазване на врзъката между богатата на зеленина горска местност и бъдещата вила.  По лицето на имота сградата е обърната с плътна стена облечена с камък, която цели да отдели вътрешността от улицата.  Стената е пробита само от три вертикални шлица, запазвайки визуалната връзка в тази посока. Към вътрешната част на имота сградата е изцяло отворена към природата, разделени само от стъклената фасада. Издигането на част от вилата над въздуха и плътните каменни части дават усещане за тежест и защита, а стъклото и дървото във вътрешната част комуникират с гората. Покривът, който е наклонен обратно на терена, запазва баланса на обемите и прави сградата част от  цялото.